Op reis met de auto? 5 tips voor een zorgeloze trip!

Nu de zomer voor de deur staat, kijken veel koppeltjes en gezinnen reikhalzend uit naar een deugddoende vakantie. Ga jij straks met de auto op reis en wil je je zo goed mogelijk voorbereiden? Hou dan zeker rekening met deze 5 gouden tips!

1. Controleer je auto

Voor je met je auto op reis vertrekt, ga je het best even langs bij je garagist voor een klein onderhoud. Het oliepeil, de staat en de druk van de banden, de remvloeistof en de koelvloeistof kijk je het best zelf ook even na, vlak voor je aan je autoreis begint. Vergeet ook je nooduitrusting (gevarendriehoek, fluovest, startkabels, …) niet!

Hoe je auto reisklaar te maken

2. Alle belangrijke documenten bij?

Je gaat op reis met de auto en je neemt mee: je verzekeringspapieren, je inschrijvingsbewijs en je rijbewijs. Neem er een kopie van en bewaar die in je reiskoffer. Ben je niet zeker of je verzekering ook geldig is in de landen waar je met je autodoor zult reizen? Vraag het even na bij je verzekeringsagent en neem, indien nodig, een tijdelijke omnium.

3. Maak gebruik van tussenstops

Waarom zou je in één ruk naar je bestemming rijden? Tussenstops zijn een van de troeven van autoreizen. Je komt onderweg ongetwijfeld heel wat prachtige uitzichten, stukjes natuur of zelfs attractieparken tegen. Maak daar gebruik van om iets te eten, even de benen te strekken en je hoofd wat rust te gunnen.

4. Vermijd de drukte

Reizen met de auto: tips

Wist je dat de VAB een druktekalender heeft voor de belangrijkste reiswegen in Europa? Erg handig om de rustigste routes uit te stippelen voor je met de auto op reisvertrekt. Wil je de drukte liever vermijden door zo veel mogelijk ’s nachts te rijden? Denk dan aan je veiligheid en zorg ervoor dat er nog iemand anders in de auto wakker blijft. Let ook goed op voor het beruchte dipje tussen twee en vier ‘s nachts.

5. Geef dieven geen kans

Laat nooit documenten en waardevolle spullen achter in je auto. Dus ook niet in de koffer! Sommige dieven liggen namelijk op de parking al op de loer om te zien wat je zoal in je koffer stopt. Je spullen gewoon afdekken met een handdoek, is evenmin een goed idee. Dieven zijn niet van gisteren en zullen ervan uitgaan dat er zeker wat interessants onder die handdoek zit.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *