Woning en inboedel

De brand of ook woningverzekering genoemd omdat veel meer dan alleen een dekking tegen brand.

De woningverzekering vangt de gevolgen op van schade aan uw woning en de inhoud ervan. Naast de dekking brand is er ook kortsluiting, bliksem, storm en hagel, waterschade, glasbraak en natuurkrachten in de woningverzekering opgenomen. Bovendien dekt deze verzekering ook uw burgerlijke aansprakelijkheid wanneer uw woning en inboedel schade zouden berokkenen aan anderen. Denk bijvoorbeeld maar aan een losgekomen dakpan.

Er zijn ook  optionele of facultatieve dekkingen: deze dekkingen, bijvoorbeeld diefstal kunt u extra afsluiten. Vraag onze preventie map voor registratie van uw inhoud. Op die manier kan u na diefstal de serienummers en dergelijke terugvinden.

Alle verzekeraars hebben hun eigen product ontwikkeld, wij vergelijken samen met u verschillende polissen, zodat u deze kan kiezen die het best bij u past. Belangrijk is aan de hand van een evaluatierooster de nieuwbouwwaarde als eigenaar of de werkelijke waarde als huurder te bepalen. Wij vergelijken de resultaten van meerdere verzekeraars en kunnen u op die manier de meest interessante aanbieden.

Een wijd verspreid misverstand is dat een woningverzekering alleen belangrijk is voor een eigenaar van een woning. Niets is minder waar! Als u huurder bent, hebt u er alle belang bij om een woningverzekering te hebben.

TIP 1

Groepeer uw auto, brand en familiale verzekering en u geniet gratis van de engelse vrijstelling

Voorbeeld 1: engelse vrijstelling, schade van 1.000 euro, vergoeding 1.000 euro
Voorbeeld 2: gewone vrijstelling 242 euro (abex 730), schade 1.000 euro, vergoeding 758 euro
Voorbeeld 3: engelse vrijstelling, schade van 100 euro, vergoeding 100 – 242 = 0 euro
Voorbeeld 4: gewone vrijstelling 242 euro (abex 730), schade van 100 euro, vergoeding 100 – 242 = 0 euro

TIP 2

Onderschrijf de waarborg rechtsbijstand na brand bij een onafhankelijke en gespecialiseerde maatschappij rechtsbijstand